Dubrovnik

 

Grad kamena, grad svjetla, grad kulture, Dubrovnik je jednostavno jedinstven grad ili jedinstveno jednostavan grad.

Posjetitelju koji prvi put dolazi u Dubrovnik učinit će se da Dubrovnik plovi na tirkiznom Jadranskom moru, dok krovovi kuća svih nijansi crvene boje i svih visina nalikuju na valove. Ovaj povijesni grad okružen zidinama jedan je od europskih dragulja i od 1979. godine na popisu je UNESCO-ve svjetske baštine. Lijepi i ponositi Dubrovnik ima bogatu i uzbudljivu povijest, od vremena kad je bio Dubrovačka Republika, preko renesanse, baroka i napoleonske ere, i sva su ta razdoblja ostavila svoj trag na arhitekturi grada. Mediteranski stil života stvara prijateljsku i opuštenu atmosferu, drugim riječima – jedinstveno jednostavno.

Suvremeni Dubrovnik ima svoje čvrsto mjesto na karti svjetskog turizma i svake godine sve više turista otkriva ovaj grad. Bilo da ste na aktivnom odmoru ili samo želite ljenčariti na plaži, sve što tražite možete naći u Dubrovniku. Od sjajne arhitekture stare gradske jezgre do zelene oaze na otoku Lokrum, grad nudi široki spektar mogućnosti. Ronilački svijet također je otkrio Dubrovnik, stoga se i interes za ronjenje u čistom i mirnom Jadranu iz godine u godinu sve više povećava.

Dubrovnik – tvrdi kamen s toplim srcem

Klikom za nastavak korištenja ove stranice ili klikom na gumb "Slažem se" pristajete na naše korištenje kolačića. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje.
Slažem se