FAQ - često postavljena pitanja

REZERVACIJA

Kako mogu izravno napraviti rezervaciju u Ronilačkom centru Blue Planet?

Jednostavno pogledajte našu web stranicu i pošaljite e-mail na info@blueplanet-diving.com i mi ćemo vas pribilježiti!

Koje popuste ostvarujem ako izravno napravim rezervaciju?

Imate četiri opcije:

1. Ako 14 dana prije dogovorenog termina rezervirate i platite unaprijed puni iznos kreditnom ili debitnom karticom, ostvarujete 10 % popusta na cjelokupni iznos.

2. Ukoliko rezervirate i platite unaprijed puni iznos kreditnom ili debitnom karticom, ne manje od 7 i ne više od 14 dana prije dogovorenog termina, ostvarujete 7% popusta na cjelokupni iznos.

3. Ako rezervirate i platite unaprijed puni iznos kreditnom ili debitnom karticom, ne manje od 2 i ne više od 7 dana prije dogovorenog termina, ostvarujete 5% popusta na cjelokupni iznos.

4. Želite li samo rezervirati unaprijed bez plaćanja cjelokupnog iznosa, potrebno je platiti 30% od cjelokupnog iznosa, pri čemu ne ostvarujete nikakav popust.

Molimo vas da pročitate uvjete otkazivanja pod pitanjem “Što ako promijenim mišljenje?“

Kakve mi mogućnosti pruža rezervacija unaprijed?

Osim spomenutog popusta, bit ćete u mogućnosti zatražiti posebnog instruktora, a i imati osigurano mjesto na brodu ili na tečaju.

Kako mogu platiti unaprijed?

Plaćanje unaprijed obavlja se bankovnim transferom - podaci za uplatu bit će Vam poslani putem maila.

Što ako promijenim mišljenje?

Ako odlučite početi roniti dan poslije ili želite zamijeniti dva dana ronjenja za Advanced tečaj, napravit ćemo sve što možemo da Vas uslužimo, ali molimo Vas da nas obavijestite što je prije moguće! Svaka promjena bit će naplaćena po cijenama utvrđenima u centru i plaća se razlika u cijeni.

Ukoliko želite otkazati, potrebno je poslati e-mail. Otkazivanje rezervacije više od 14 dana prije planiranog početka povlači administrativnu naplatu od 10 eura po osobi.

Ako otkazujete manje od 7 dana prije početka, potrebno je platiti cjelokupni iznos.

Ukoliko platite rezervaciju u iznosu 30% cijene, a otkažete unutar 7 do 14 dana prije planiranog početka, uplaćena se rezervacija ne vraća.

Platite li unaprijed cjelokupni iznos na koji ste ostvarili ponuđene popuste (10%, 7% ili 5%), a otkažete unutar 14 dana, uplaćeni se iznos ne vraća.

Platite li unaprijed cjelokupni iznos za privatni zaron, a otkažete unutar 14 dana, uplaćeni iznos se ne vraća.

Mogu li preko vašega centra organizirati smještaj i let?

Ne možemo organizirati letove, ali zato možemo preporučiti nekoliko hotela u blizini našega ronilačkog centra. Samo upitajte za popis hotela.

Koje vam informacije trebam dati?

Potrebne su nam informacije o plaćanju, ali također i podaci o Vašem hotelskom aranžmanu, danu dolaska i odlaska, kao i bilo kakvi posebni zahtjevi. Ako ronite, budite spremni odgovoriti na pitanje o datumu vašeg posljednjeg zarona da bismo Vas mogli uredno prijaviti u skladu s pravilima.

PRVI DAN

Što se događa prvog jutra?

Molimo Vas da dođete u centar u vremenu od 9:00 do 9:30 kako bismo mogli na vrijeme obaviti papirologiju.

Započinjem dnevno ronjenje, što moram donijeti sa sobom?

Potrebno Vam je sljedeće:

  • Certifikat
  • Ronilačka knjižica
  • Ručnik
  • Novac za jelo i piće
  • Svi materijali koje imate (udžbenici, uputstva itd.)

DNEVNO RONJENJE

Zašto moram napraviti Check zaron?

Ako niste ronili 6 mjeseci, uobičajeno je da Vas prvo jutro zamolimo da napravite Check zaron s obale prije nego što popodne odete na brod. Ova se procedura obavlja da bismo, prije nego što naiđemo na moguće zahtjevnije uvjete ronjenja, provjerili jeste li ispravno opterećeni olovom, odnosno osjećate li se udobno u vodi.

Kako izgleda tipični dan?

Kad dođete u ured našega ronilačkog centra, prijavit ćete se sa svojim instruktorom, a ujedno ćemo vas pitati što biste željeli odabrati sljedeći dan.

Kad svi stignu, poći ćete na terasu na kojoj se nalazi ronilački centar, s koje ćete se ukrcati na brod.

Kada je sva oprema ukrcana, napuštamo pristanište i plovimo na mjesto vašeg prvog zarona.

Dnevno se izvode dva zarona, s mogućim trećim zaronom ako to uvjeti dopuštaju. Vrijeme za ručak je između prva dva zarona.

Po završetku ronjenja vraćamo se natrag u pristanište gdje ćemo Vam pomoći rastaviti opremu i pripremiti je za sljedeći dan. Prije povratka u hotel provjerite jeste li sve vratili u ronilački centar.

Mogu li se u brod ukrcati i oni koji ne rone?

Naravno! Razumijemo da mnogi ljudi dolaze na ronjenje s članovima svoje obitelji. Svi su dobrodošli i platit će samo naknadu za putnika na brodu, bez obzira na to žele li roniti s maskom i disalicom ili ne.

Zašto ne mogu odmah poći na olupinu paroboda Taranto, Svetoga Andriju ili Marovu špilju?

Sigurnost je za nas na prvome mjestu, stoga molimo naše goste da prvi zaron provedu u blizini obale da bismo provjerili jesu li pravilno opterećeni olovom, dok su u pristaništu, u mirnome moru. Ovo će i vama i vašemu instruktoru omogućiti da provjerite hoćete li se osjećati udobno u dubini, u zahtjevnijoj situaciji.

Što ako želim raditi nešto drugačije?

Nudimo puno različitih izleta – na Mrkanjac, otočić Mrkan, Bobaru, olupinu austrougarskog parobroda Taranto, ranojutarnji i kasnopopodnevni zaron. Sve se ovo može organizirati u centru kad se prijavi najmanje troje zainteresiranih. Iz tog razloga, ako ste u grupi, ne možemo vam garantirati da će ovakvi izleti biti organizirani svaki tjedan (osim izleta na olupinu Taranto, pogledajte sljedeće pitanje).

Mogu li biti apsolutno siguran da ću tijekom boravka ići na olupinu parobroda Taranto?

Trenutno naš centar može garantirati da ćete poći na olupinu paroboda Taranto utorkom i petkom, ukoliko se prijavi dovoljno iskusnih ronioca (potrebno je zadovoljiti određene uvjete vezane za datum zadnjeg zarona i broj zarona u Vašoj ronilačkoj knjižici). Dok ste ovdje i ukoliko vremenske prilike to dopuste, možete na to računati!

Kako mogu platiti za dodatne aktivnosti?

Dodat ćemo ih na vaš račun, uzimajući u obzir vašu rezervaciju i samo ćete doplatiti za dodatne izlete i aktivnosti.

Koje načine plaćanja prihvaćate?

Prihvaćamo gotovinu (u kunama) te kreditne i debitne kartice.

Kakva su vaša pravila za otkazivanje?

Molimo vas da nas obavijestite što je prije moguće ukoliko želite otkazati svoju ronilačku aktivnost.

Ako želite otkazati, potrebno je poslati e-mail. Otkazivanje rezervacije više od 14 dana prije planiranog početka povlači administrativnu naplatu od 10 eura po osobi.

Ako otkazujete manje od 7 dana prije početka, potrebno je platiti cjelokupni iznos.

Ukoliko platite rezervaciju u iznosu 30% cijene, a otkažete unutar 7 do 14 dana prije planiranog početka, uplaćena se rezervacija ne vraća.

Ako unaprijed platite cjelokupni iznos na koji ostvarujete ponuđene popuste, a otkažete unutar 14 dana, uplaćeni se iznos ne vraća.

TEČAJEVI

Moram li znati plivati da bih postao ronilac?

Prije početka PADI Open Water Diver tečaja Vaš će instruktor zatražiti da mu pokažete osnovne vještine snalaženja u vodi na sljedeći način: plivat ćete 200 metara (ne postoji vremensko ograničenje i možete plivati stilom kojim želite); plutat ćete i ići kroz vodu 10 minuta (opet na koji god način želite).

Kod kuće sam završio učenje teoretskog dijela, moram li donijeti svoj udžbenik sa sobom?

Da! Možda će vam zatrebati da se nečega podsjetite za vrijeme tečaja.

Moram li donijeti ronilačku opremu?

U cijenu svakog tečaja uključeno je iznajmljivanje opreme.

Što ako želim donijeti vlastitu opremu?

Naravno da možete donijeti svoju opremu. Samo ćemo vam iznajmiti ostatak opreme koju trebate.

Kakva je oprema koju iznajmljujete?

Nedavno smo nabavili novu Mares ronilačku opremu, od disalica do BCD-a, sva oprema potpuno je nova. Nudimo širok izbor različite opreme i sigurno ćemo naći onu koju vama savršeno odgovara.

Moram li donijeti  fotografiju u formatu za putovnicu za certifikat?

Ne, dovoljno je fotografiju poslati mailom, osim ako ste na profesionalnom tečaju (Divemaster, Instructor Training) za koji morate donijeti fotografiju.

 

Klikom za nastavak korištenja ove stranice ili klikom na gumb "Slažem se" pristajete na naše korištenje kolačića. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje.
Slažem se