Hrvatska

 

Opisivana kao “Mediteran kao što je nekada bio” ili riječima Georgea Bernarda Shawa “raj na zemlji”, Hrvatska je zemlja različitosti. Od vrhova pokrivenih snijegom koji se probijaju kroz oblake do zelenih polja tirkiznog mora u stalnome pokretu, to je zemlja blagoslovljena bogatim prirodnim nasljeđem.

Hrvatska je sa svojih 4,5 milijuna stanovnika smještena na jugoistoku Europe, a prepoznatljiva je po karakterističnom obliku bumeranga. Osim glavnoga grada Zagreba, koji se nalazi na sjeveru zemlje, važniji su hrvatski gradovi Split, Rijeka, Osijek, Zadar i, naravno, Dubrovnik. U srpnju 2013. godine Hrvatska je postala članica Europske Unije što je otvorilo mnoge nove mogućnosti za posjetitelje. Hrvatska može ponuditi sve - od plodnih polja Slavonije do spektakularno lijepe obale Dalmacije i Istre. Upravo je ta obala s tisuću otoka pravi istraživački raj za ronioce.

Zemlja mogućnosti... naročito za ronioce

Klikom za nastavak korištenja ove stranice ili klikom na gumb "Slažem se" pristajete na naše korištenje kolačića. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje.
Slažem se