Jadransko more

 

Tirkizno plavo Jadransko more jedno je od najčišćih mora na svijetu i u svojim dubinama krije raznolika bogatstva. Stisnuto između obala Italije i Hrvatske, Jadransko je more zbijeno, no sadrži neke od najboljih svjetskih lokaliteta za ronjenje.

Hrvatska obala Jadranskoga mora cijenjena je već stoljećima zbog svoje ugodne mediteranske klime, čiste vode i čudesne prirodne ljepote. S više od tisuću otoka razbacanih duž stjenovite  obale oduzima dah iznimnom prirodom. Bog je imao dobar dan kad je stvorio hrvatski Jadran! Upravo je na području Dubrovnika Jadransko more jedno od najčišćih u Europi i, zahvaljujući turbulentnoj povijesti, posjeduje mnoštvo podvodnih bogatstava.

Tu živi više od 7000 vrsta flore i faune, a u mnoštvu riba i morskih životinja nailazimo i na brojne endemske vrste. Dok vaša ronilačka maska zaranja pod površinu mora, odmah će vas „pozdraviti“ prijateljski raspoložene ribe; zaronite li još malo dublje, naići ćete na još više stanovnika ovoga podmorskog raja. Budući da je more tako prozirno, možete se spustiti do 60 metara, a to se onda zaista može nazvati "soba s lijepim pogledom"! Morsko dno prekriveno je olupinama, koraljnim grebenima, skrovitim špiljama i ostacima prošlih civilizacija, a ako pogledate malo pažljivije, ugledat ćete i pokoju hobotnicu.

Tijekom ljetnih mjeseci temperatura Jadranskog mora varira između 21 i 25 stupnjeva, dakle, idealno za ronjenje. Ukratko, Jadransko more nudi nešto za svakoga - od početnika do najiskusnijeg ronioca.

Hrvatski Jadran čuva nikad otkrivene tajne, otkrijte ih s Blue Planetom!

 

Klikom za nastavak korištenja ove stranice ili klikom na gumb "Slažem se" pristajete na naše korištenje kolačića. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje.
Slažem se