Discover Tec / Tec 40 / Tec Instructor - HR

Discover Tec omogućava roniocima koje zanima tehničko ronjenje da u kontroliranim uvjetima isprobaju cjelokupnu opremu. Preporuča se kompletna standardizirana tehnička priprema kao za Tec 45, s obzirom na to da je riječ o početnim koracima u tehničkom ronjenju. Discover Tec tečaj može biti korak naprijed prema Tec 40 tečaju ako uspijete ispuniti sve uvjete za izvođenje zarona.  Međutim, izvođenje vještina nije uvjet za ovaj tečaj.

Trebat će vam osnovna ronilačka oprema i isprobat ćete tehničku opremu za ronjenje kao što je dvobocnik, manifold, padobran za podizanje i boce za dekompresiju, koje ćete dobiti na tečaju.

Trajanje: 1/2 dana, 1 zaron u mirnoj ili otvorenoj vodi

Uvjeti: PADI Open Water Diver certifikat ili ekvivalet toga, 18 godina starosti, 10 zarona u ronilačkoj knjižici

Materijali: nema

 

Tec 40
(za certificiane ronioce)

Tečaj Tec 40 uvod je u limitirano dekompresijsko ronjenje unutar dopuštenih ograničenja dubine za rekreativno ronjenje. Iako se sudionike tečaja koji namjeravaju nastaviti edukaciju kroz Tec 50 potiče da završe Tec 40 s kompletnom opremom za tehničko ronjenje, Tec 40 stupanj dopušta više fleksibilnosti.

Stoga, da bi se udovoljilo roniocima koji su zainteresirani za ograničenu razinu tehničkog ronjenja, Tec 40 zahtijeva opremu samo malo složeniju od standardne opreme za rekreacijsko ronjenje. Kandidati koje zanima nastavak edukacije za tehničko ronjenje kasnije mogu završiti tečaj s punom opremom.

Ronilac koji je završio tečaj Tec 40 kvalificiran je za uporabu ronilačkog softvera i računala da bi mogao planirati i izvoditi dekompresijske zarone s najviše 10-minutnom potpunom dekompresijom i na dubinu ne veću od 40 metara, kao i upotrijebiti jedan spremnik dekompresijskog plina s do 50% kisika (EANx50) radi veće sigurnosti kod dekompresije.

Tečaj Tec 40 sastoji se od razvijanja znanja (teoretskog dijela), tri praktične vježbe, jednog zarona u mirnoj vodi ili ograničenog zarona u otvorenoj vodi, dva zarona u otvorenoj vodi bez stanke (simulacija dekompresije) i jednog dekompresijskog zarona u otvorenoj vodi.

Trajanje: 3 dana, razvijanje znanja (teoretski dio), 1 zaron u mirnoj vodi ili ograničeni zaron u otvorenoj vodi ili 3 zarona u otvorenoj vodi

Uvjeti:

 • Zdravstvena potvrda s liječničkom dozvolom ne starijom od jedne godine
 • PADI Advanced Open Water Diver certifikat ili ekvivalent toga
 • PADI Enriched Air Diver certifikat ili ekvivalent toga
 • PADI Deep Diver certifikat ili ekvivalent toga ili dokaz o najmanje 10 zarona na 30 metara
 • 18 godina starosti
 • 30 zarona u ronilačkoj knjižici, od čega je barem 10 obavljeno s EANx-om na dubini većoj od 18 metara

Materijali: Tec Deep Diver udžbenik (nije uključen u cijenu)

Naknada PADI-ju:

Certifikat Tec 40 Diver uključen je u cijenu tečaja

Cijena : 2280 kn

Nisu uključeni najam opreme, nitrox punjenje i PADI materijal.

 

Tec Instructor
(za instruktore)

Ako ste ozbiljno odlučili postati PADI-jev instruktor tehničkog ronjenja, tečaj Tec Diver Instructor logičan je izbor. Riječ je o podtečaju u okviru Tec Deep Instructor tečaja koji je usmjeren na podučavanje Tec 40 ronilaca. Ovaj tečaj uključuje edukacijsku filozofiju i ciljeve usmjerene upravo prema zahtjevima i izazovima podučavanja tehničkog ronjenja.

PADI Tec Instructor tečaj priprema kandidate za vođenje Tec 40 tečaja i upućuje ih u filozofiju, organizaciju, praktična pitanja, prezentaciju i ostale aspekte vođenja Tec 40 tečaja.

Kao Tec Instructor bit ćete kvalificirani za podučavanje i certificiranje kandidata do Tec 40 razine i asistiranje Tec Deep Instructorima za održavanja Tec 45 i Tec 50 tečajeva.

Trajanje:

3 – 4 dana

Uvjeti:

 1. Zdravstvena potvrda ne starija od jedne godine
 2. PADI Open Water Scuba Instructor certifikat
 3. PADI Enriched Air Instructor certifikat ili uspješno završen PADI Enriched Air Instructor tečaj
 4. PADI Deep Diver Specialty Instructor certifikat ili uspješno završen PADI Deep Diver Specialty Instructor tečaj
 5. Namanje 100 zarona u ronilačkoj knjižici, od čega barem 20 obavljenih s nitroxom, 25 zarona na dubini većoj od 18 metara i najmanje 15 zarona na dubini većoj od 30 metara

Mogućnosti nakon tečaja:

 1. PADI Master Scuba Diver Trainer
 2. PADI Enriched Air Instructor
 3. PADI Deep Diver Specialty Instructor
 4. PADI Tec 45 Diver or equivalent
 5. Najmanje 20 dekompresijskih zarona

Uspješmo završeni Tec Instructor Standards Exam i Tec Instructor Theory i Practical Application Exam

Materijali za Instructor Course (nisu uključeni u cijenu):

 1. Svi materijali potrebni za Tec Diver kandidate
 2. Tec Diver Course Instructor Guide
 3. Tec Deep Diver Dive tablice za planiranje

Tec Diver ispiti i formulari s odgovorima.

PADI Fee:

The Tec Instructor plaća naknadu u visini prijave za Specialty Instructora: 210 kn + PDV (cijena iz 2013.)

Cijena: 3040 kn

Nisu uključeni najam opreme, nitrox punjenje i PADI-jevi materijali.

Važna napomena

Radi osobne sigurnosti svi PADI sudionici tečaja moraju ispuniti izjavu o zdravstvenom stanju prije početka tečaja.  Ukoliko nemate nijedno od zdravstvenih stanja navedenih na popisu, potpišite izjavu i spremni ste za početak tečaja. Međutim, ako imate neku od zdravstvenih poteškoća, u svrhu predostrožnosti  mora vas pregledati liječnik i potpisati formular kojim se potvrđuje da smijete roniti, ne stariji od 12 mjeseci.  Kliknite ovdje da biste pogledali formular


Rezerviraj sada Imate pitanja?

Mišljenja

Podijelite s nama svoje mišljenje

Označena polja su obavezna.


Klikom za nastavak korištenja ove stranice ili klikom na gumb "Slažem se" pristajete na naše korištenje kolačića. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje.
Slažem se