Tec 45 / Tec 50 / Tec Deep Instructor - HR

Tec 45
(za certificirane ronioce)

Tečaj Tec 45 omogućuje prijelaznu kvalifikaciju u procesu vaše edukacije za tehničkog ronioca. Po završetku tečaja ronilac je kvalificiran za ograničeno dekompresijsko ronjenje uz uporabu opreme i procedura za tehničko ronjenje. Međutim, ova kvalifikacija ima ograničenja koje su posljedica relativno limitirane obuke i iskustva, s obzirom na to da se očekuje da će Tec 45 ronilac nastaviti edukaciju kroz Tec 50.

Tec 45 ronilac kvalificiran je za jednostruke i ponovljene zarone na dubini od maksimalno 45 metara i uporabu jednog dekompresijskog plina EANx ili kisika radi ubrzanja i povećanja sigurnosti kod dekompresije.

Uz uvjete za tečaj Tec 40, Tec 45 sastoji se od razvijanja znanja (teoretskog dijela), tri praktične vježbe, jednoga zarona u mirnoj vodi ili ograničenoga zarona u otvorenoj vodi, dva zarona u otvorenoj vodi bez zaustavljanja (simulacija dekompresije) i jedan dekompresijski zaron u otvorenoj vodi.

Trajanje: 3 dana, razvijanje znanja (teoretski dio), jedan zaron u mirnoj vodi ili ograničeni zaron u otvorenoj vodi i tri zarona u otvorenoj vodi.

Uvjeti:

  • zdravstvena potvrda ne starija od godinu dana
  • PADI Tec 45 certifikat ili ekvivalent tome
  • PADI Rescue Diver certifikat ili ekvivalent tome
  • 18 godina starosti
  • najmanje 100 zarona u ronilačkoj knjižici, od čega najmanje 20 s obogaćenim zrakom nitroxom na dubini većoj od 18 metara i najmanje 15 zarona na dubini većoj od 30 metara (s EANx-om ili bez njega).

Materijali: Tec Deep Diver udžbenik (nije uključen u cijenu!)

Cijena: 2660 Kn

Nisu uključeni najam opreme, nitrox punjenje i PADI-jevi materijali.

 

Tec 50
(za certificirane ronioce)

Tečaj Tec 50 je kompletni početni program obuke za sveobuhvatnu dubinsku dekompresiju na otvoreni krug  (bivši Tec Deep Diver). Ronilac postaje kvalificiran za tehničko dekompresijsko ronjenje u granicama određenima obukom i opremom.

Kao Tec 50 ronilac bit ćete kvalificirani za uporabu zraka, EANx-a i kisika za dekompresijske zarone s više stanki na dubinu od 50 metara sa standardnim otvorenim krugom, više ronilačkih boca (backmount i/ili sidemount), opremom za tehničko ronjenje. Također, bit ćete osposobljeni za uporabu dekompresijskih plinova (EANx-a i/ili kisika) za ubrzavanje i veću sigurnost kod dekompresije.

Osim uvjeta za tečaj Tec 40, tečaj Tec 45 sastoji se od unapređivanja znanja, tri praktične vježbe, jednog zarona u mirnoj vodi ili ograničenog zarona u otvorenoj vodi, dva zarona u otvorenoj vodi bez zaustavljanja (simulacija dekompresije) i jednog dekompresijskog zarona u otvorenoj vodi.

Trajanje: 3 dana, razvijanje znanja (teoretski dio), jedan zaron u mirnoj vodi ili ograničeni zaron u otvorenoj vodi i tri zarona u otvorenoj vodi.

Uvjeti:

  • zdravstvena potvrda ne starija od godinu dana
  • PADI Tec 40 certifikat ili ekvivalent
  • PADI Rescue Diver certifikat ili ekvivalent
  • 18 godina starosti
  • barem 50 zarona u ronilačkoj knjižici, od čega najmanje 12 s obogaćenim zrakom (nitroxom) na dubinu veću od 18 metara i najmanje 6 zarona na dubinu veću od 30 metara (s EANx-om ili bez njega).

Materijali: Tec Deep Diver udžbenik (nije uključen u cijenu)

Cijena: 3040 Kn

Nisu uključeni najam opreme, nitrox punjenje i PADI-jevi materijali.

 

Tec Deep Instructor
(za instruktore)

Tečaj PADI Tec Deep Instructor uključuje edukacijsku filozofiju i ciljeve usmjerene upravo prema zahtjevima i izazovima podučavanja tehničkom ronjenju. Tec Deep Instructor tečaj priprema kandidate za vođenje tečaja Tec Deep Diver i upućen je na filozofiju, organizaciju, praktična pitanja, prezentaciju i ostale aspekte Tec Deep Diver tečaja.

Kao Tec Deep Instructor bit ćete kvalificirani za vođenje Discover Tec programa i podučavanje na tečajevima Tec 40, Tec 45 i Tec 50.

Trajanje:

7 dana

Uvjeti:

1. zdravstvena potvrda ne starija od godinu dana

2. PADI Open Water Scuba Instructor certifikat  

3. PADI Enriched Air Instructor certifikat ili uspješno završen PADI Enriched Air Instructor training tečaj

4. PADI Deep Diver Specialty Instructor certifikat ili uspješno završen PADI Deep Diver Specialty  

  5. barem 100 zarona u ronilačkoj knjižici, od čega 20 s obogaćenim zrakom (nitroxom), 25 na dubini većoj od 18 metara i najmanje 15 zarona na dubini većoj od 30 metara.

Uvjeti nakon tečaja:

1. PADI Master Scuba Diver Trainer

2. PADI Enriched Air Instructor

3. PADI Deep Diver Specialty Instructor

4. PADI Tec 50 diver ili ekvivalent tome

5. asistiranje na barem jednom Tec 50 ili Tec 45 tečaju

6. najmanje 270 zarona u ronilačkoj knjižici, od čega barem 25 s dekompresijskom bocom na dubini većoj od 40 metara

7. certificirali ste deset ili više PADI Deep Divera ili PADI Enriched Air Divera

8. uspješno ste završili Tec Deep Instructor Standards Exam i Tec Deep Instructor Theory and Practical Application Exam

9. kompletirali ste uvjete za evaluaciju vodenih vještina navedenih na Tec Deep Instructor Application koju je ovjerio Tec Deep Instructor ili PADI Instructor s certifikatom istog stupnja izdanim od strane neke druge organizacije

10. najmanje 18 godina starosti.

Materijali za Instructor Course: (nisu uključeni u cijenu)

1. svi materijali potrebni za sudionike tečaja Tec Diver

2. vodič za Tec Diver Course Instructora

3. tablice za planiranje ronjenja za Tec Deep Divere

4. ispiti za Tec Divere i formulari s odgovorima.

PADI-jeva naknada:

Tec 45 i Tec 50 Diver certifikati PIC uključeni su u cijenu. Prijava za Tec Deep Instructor PADI iznosi  210 Kn (+PDV).

Cijena: 6080 Kn

Nisu uključeni najam opreme, punjenje nitroxom i PADI-jevi materijali.

 

Važna napomena:

Radi osobne sigurnosti svi sudionici PADI-jeva tečaja moraju ispuniti izjavu o zdravstvenom stanju prije početka tečaja. Ukoliko nemate nijedno od zdravstvenih stanja navedenih na popisu, potpišite izjavu i spremni ste za početak tečaja. Međutim, ako imate neku od zdravstvenih poteškoća, u svrhu predostrožnosti mora vas pregledati liječnik i potpisati formular kojim se potvrđuje da smijete roniti, ne stariji od 12 mjeseci. Kliknite ovdje da biste pogledali formular


Rezerviraj sada Imate pitanja?

Mišljenja

Podijelite s nama svoje mišljenje

Označena polja su obavezna.


Klikom za nastavak korištenja ove stranice ili klikom na gumb "Slažem se" pristajete na naše korištenje kolačića. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje.
Slažem se