Tec Sidemount / Tec Sidemount Instructor - HR

Tec Sidemount Diver
(za certificirane ronioce)

Tečaj PADI Tec Sidemount Diver pokriva uporabu konfiguracije s bocama koje vise bočno (sidemount) za tehničko ronjenje. Razvijen je za rekreacijske ronioce koji žele rabiti takvu konfiguraciju da bi započeli s tehničkim ronjenjem s otvorenim krugom (open circuit), kao i za iskusne tehničke ronioce koji se žele prebaciti na takav način ronjenja.

Da biste pristupili tečaju PADI Tec Sidemount Diver, morate biti certificirani PADI Advanced Open Water Diver (ili imati certifikat iste razine izdan od strane neke druge organizacije), imati 30 ili više zarona u ronilačkoj knjižici i najmanje 18 godina starosti. Također je preporučljivo imati PADI Enriched Air Diver certifikat.

Tečaj PADI Tec Sidemount Diver sada je dio PADI’s TecRec serije treninga. PADI Tec Sidemount Diver prvenstveno je namijenjen za dva tipa ronilaca:

  1. rekreacijske ronioce koji trebaju tečaj pomoću kojega će prijeći na tehničko ronjenje
  2. tehničke ronioce koji žele naučiti primjenjivati sidemount ronilačku tehniku za tehničko ronjenje.

Tečaj uključuje praktičnu vježbu sastavljanja opreme, zaron u mirnoj vodi i četiri zarona u otvorenoj vodi.

Trajanje:

3 dana, razvijanje znanja (teoretski dio), 1 zaron u mirnoj vodi ili ograničeni zaron u otvorenoj vodi i 4 zarona u otvorenoj vodi

Uvjeti:

  • PADI Advanced Open Water Diver certifikat
  • 30 zarona u ronilačkoj knjižici
  • 18 godina starosti.

Materijali:

Tec Sidemount Diver udžbenik (nije uključen u cijenu!)

Cijena: 3040 Kn

Nisu uključeni najam opreme, punjenje nitroxom i PADI-jev materijal.

 

Tec Sidemount Instructor
(za instruktore)

Tečaj Tec Sidemount Instructor priprema kandidate za vođenje tečaja Tec Sidemount Diver i upućen je na filozofiju, organizaciju, praktična pitanja, prezentaciju i ostale aspekte podučavanja na tečaju Tec Sidemount Diver.

Zašto podučavati na Tec Sidemount tečaju? Ronjenje s bocama koje vise bočno (sidemount) dobro je prilagođeno za različita okruženja. A i tehničkim je roniocima puno prikladnije za putovanje kad im nisu dostupni dvobočnici.

Ovaj je način ronjenja popularan kod speleološkog ronjenja, s obzirom na to da je lakše nositi jedan spremnik u situacijama neravnog terena. Osim toga, ronioci koji imaju određena fizička ograničenja više vole boce nositi bočno nego na leđima.

Trajanje:

3 do 4 dana

Uvjeti:

1. PADI Enriched Air Instructor certifikat

2. PADI Deep Diver Specialty Instructor certifikat

3.100 zarona u ronilačkoj knjižici, uključujući 20 zarona s obogaćenim zrakom (nitroxom), 25 zarona na dubini većoj od 18 metara i 15 zarona na dubini većoj od 13 metara

4. Tec 45 Diver certifikat (ili certifikat iste razine izdan od strane neke druge organizacije)

Mogućnosti nakon tečaja:

1. PADI Tec Instructor (ili TecRec Instructor veće razine)

2. PADI Tec Sidemount Diver certifikat

3. 20 tehničkih sidemount zarona uključujući 10 s tri ili više spremnika (dva glavna i najmanje jedan dekompresijski spremnik)

4. završavanje Tec Sidemount Instructor Training tečaja.

PADI-jeva naknada

Tec Sidemount Diver certifikat (PIC) uključen je u cijenu, prijava za Tec Sidemount Instructor tečaj iznosi 210 Kn + PDV (cijena za 2013.)

Cijena: 3420 Kn

Nisu uključeni najam opreme, punjenja nitroxom i PADI-jev materijal.

 

Važna obavijest

Radi osobne sigurnosti svi sudionici PADI-jeva tečaja moraju ispuniti izjavu o zdravstvenom stanju prije početka tečaja. Ukoliko nemate nijedno od zdravstvenih stanja navedenih na popisu, potpišite izjavu i spremni ste za početak tečaja. Međutim, ako imate neku od zdravstvenih poteškoća, u svrhu predostrožnosti mora vas pregledati liječnik i potpisati formular kojim se potvrđuje da smijete roniti, ne stariji od 12 mjeseci. Kliknite ovdje da biste pogledali formular


Rezerviraj sada Imate pitanja?

Mišljenja

Podijelite s nama svoje mišljenje

Označena polja su obavezna.


Klikom za nastavak korištenja ove stranice ili klikom na gumb "Slažem se" pristajete na naše korištenje kolačića. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje.
Slažem se