House reef - HR

Dovoljno je doslovno samo skočiti s obale u more ispred Ronilačkog centra Blue Planet, otplivati desetak metara u smjeru jugozapada i, kad zaronite, otvara vam se pogled na greben koji oblikom podsjeća na Afriku po čemu je cijeli lokalitet dobio ime. Jedan od razloga zbog kojih je Ronilački centar Blue Planet smješten u Hotelu Dubrovnik Palace upravo je ljepota i raznolikost podmorja koje okružuje tu ronilačku lokaciju. Čuli ste za izraz „četiri godišnja doba izmijenila su se u jednom danu“ – na ovom se grebenu četiri različita morska dna izmjenjuju u istom zaronu.

Mala je Afrika smještena između kopna i otočića Grebeni. Ovaj se lokalitet nalazi na dubini od 10 do 40 metara i bogat je prizorima odličnima za fotografiranje: pjeskovito dno s mnoštvom različitih riba, stjenoviti greben i spilja prepuna otvora, dno pokriveno morskom vegetacijom, ostaci antičkih amfora.

Zahvaljujući plitkom moru i zemljopisnoj poziciji, na grebenu postoje struje koje potiču bujanje morskog života. Mala je Afrika poznata po širokom spektru vrsta kao što su jastozi, škrpine, murine, tune, hobotnice i mnoštvo manjih riba. Imat ćete osjećaj da ste u afričkoj savani na safariju - safariju kroz podmorje. Mala Afrika jedan je od najzanimljivijih grebena u Europi i savršena baza za Ronilački centar Blue Planet.

 

Četiri morska dna u jednom zaronu – to je “house reef“ Blue Planeta


Rezerviraj sada Imate pitanja?

Mišljenja

Podijelite s nama svoje mišljenje

Označena polja su obavezna.


Klikom za nastavak korištenja ove stranice ili klikom na gumb "Slažem se" pristajete na naše korištenje kolačića. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje.
Slažem se