Bezdan (špilja, olupina, jezero)

Lokalitet rt Bezdan nalazi se na južnoj obali otoka Koločepa i nudi zarone na maloj dubini i silazak u ponor. Tu se mogu vidjeti ostaci jedrenjaka Aurore nađeni na dubini od samo 16 – 19 metara. Bezdan nastanjuje raznoliki životinjski svijet, uključujući jastoge, hobotnice, murine, morske spužve i puževe. Riječ je o iznimno zanimljivom zaronu s mnoštvom spilja, uvala i podvodnih grebena. Plava spilja na Bezdanu, sa svojim ponorom koji se spušta gotovo 40 metara, poznata je među roniocima kao jedna od najveličanstvenijih podmorskih atrakcija.

Vaše ronjenje na rtu Bezdanu započinje u prekrasnoj uvali na otoku Koločepu, odmah ispod svjetionika. Spuštamo sidro ispod svjetionika gdje postoji čak i maleno jezero na rtu koje se ne može vidjeti s obale. Zaron počinjemo obilaskom podvodnog grebena s unutarnje strane rta gdje će vas zaslijepiti ljepota koralja i morskog života. Zaranjamo na dubinu do 10 metara dok ne dospijemo do ulaza u 10 metara široku spilju gdje se izranja u prekrasno malo jezero, iz jezera se izlazi kroz mali tunel na jedan metar dubine, a na kraju stižemo do olupine Aurore čiji su ostaci razbacani po morskome dnu na 18 metara dubine.

 

 

Planirajte svoj zaron na Bezdan

Težina: sve kategorije

Dubina: 0 – 40 m

Trajanje vožnje do lokaliteta: 10 min.

Trajanje izleta: 10.00-12.30 ili 14.30-17.00

Vidljivost: vrlo dobra

Struje: nema


Rezerviraj sada Imate pitanja?

Mišljenja

Podijelite s nama svoje mišljenje

Označena polja su obavezna.


Klikom za nastavak korištenja ove stranice ili klikom na gumb "Slažem se" pristajete na naše korištenje kolačića. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje.
Slažem se