Jabuka (špilja, zid)

Jabuka je ronilački lokalitet smješten na vanjskom dijelu otoka Koločepa, okrenutog prema moru, a čini ga manja stijena ispod impozantne litice. Vaš zaron s Blue Planetom počinje spuštanjem do te stijene na 38 metara dubine. Vanjski rub stijene idealan je za iskusnije ronioce, s obzirom na to da se spušta na dubinu od 50 metara. Uzduž stijene postoji niz spilja od kojih je jedna osobito mračna i zastrašujuća, međutim, čim uronite u nju, zadivit će vas njezina prirodna ljepota. U svojoj dubinu spilja krije zračni džep, a sa stropa spilje spuštaju se stalaktiti, remek-djelo Majke Prirode.

Stijena i spilja odličan su zaklon za morska stvorenja - jastozi, hobotnice, deverike, škrpine, murine, ugori, komarče i mušule u velikom se broju okupljaju na ovom lokalitetu. Stoga, najtoplije preporučujemo Jabuku jer upravo na njoj možete vidjeti sve što Jadransko more pruža.

Planirajte zaron na Jabuku

Težina: iskusni ronioci i početnici

Dubina: 3-40 m

Trajanje vožnje brodom: 10 minuta

Trajanje izleta: 10.00-12.30 ili 14.30-17.00

Vidljivost: vrlo dobra

Struje: ne


Rezerviraj sada Imate pitanja?

Mišljenja

Podijelite s nama svoje mišljenje

Označena polja su obavezna.


Klikom za nastavak korištenja ove stranice ili klikom na gumb "Slažem se" pristajete na naše korištenje kolačića. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje.
Slažem se