Olupina Taranto (olupina, špilja)

Samo 10 minuta vožnje brodom od Ronilačkog centra Blue Planet leži olupina parobroda Taranto. Ovaj je austrougarski trgovački brod sagrađen 1899. godine, a u 2. svjetskom ratu talijanska ga je vojska koristila kao transportni brod. Prenoseći brašno i traktore u Dubrovnik, 15. veljače 1943., Taranto je naišao na britansku podvodnu minu, udario o otočiće Grebeni i potonuo. Štoviše, dva traktora se još mogu vidjeti na morskom dnu kao svjedočanstvo tereta ovoga zlosretnog broda. Na dubini od samo 23 metra naići ćete na pramac broda i, s obzirom na to da danas Taranto leži pod kutem od 45 stupnjeva, krma broda je na dubini od 40 metara, a dno krme još 12 metara dublje na dnu mora.

Taranto je sada idealan dom za mnoge biljne i životinjske morske vrste pa se roneći mogu vidjeti kijerne, jata matulčića, škrpine, jastozi, raznorazne spužve i koralji. Ako vam zatreba wc, na dubini od 35 metara nalaze se ostaci toaleta posade Taranta ili ako želite odspavati, možete prileći u jednoj od soba.

 

Planirajte zaron na Taranto

Težina: samo za napredne ronioce

Dubina: 23 – 52 m

Trajanje vožnje do lokaliteta: 1 minuta

Trajanje izleta: 10.00-12.30 ili 14.00-17.00

Struje: nema

 

Rezerviraj sada Imate pitanja?

Mišljenja

Podijelite s nama svoje mišljenje

Označena polja su obavezna.


Klikom za nastavak korištenja ove stranice ili klikom na gumb "Slažem se" pristajete na naše korištenje kolačića. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje.
Slažem se