Ponude/Promocije

 

GUWAA-DUBROVNIK EKO 2013

Ekološka akcija čišćenja podmorja Lokruma

 

Povodom Dana hrvatskih voda 11. svibnja 2013. održat će se ekološka akcija čišćenja podmorja Lokruma u kojoj će sudjelovati Ronilački centar Blue Planet, vatrogasci, dvije ekološke udruge Eko Omblići i Mala Sirena te dvije udruge mladih Libero Mokosi i Mlade nade Mokošice.

Organizator ove akcije je međunarodna ekološka udruga Guwaa (Global underwater awareness association), osnovana radi zaštite i očuvanja svjetskih voda. Princ Albert od Monaka, Bernie Ecclestone i Bianca Jagger samo su neki od poznatijih suradnika udruge, a akciju u Hrvatskoj vodi proslavljeni ronilac Kristijan Curavić.

Akcija čišćenja započet će kod rta Bila Sika, a nastavit će se preko uvale Portoč do rta Škrinja. Ako se planirano čišćenje obavi brzo, akcija će se proširiti na uvalu Podbor na južnoj strani Lokruma. Ukoliko bude dovoljno vremena, obuhvatit će se i uvala Gornja Bočina na sjeverozapadnoj strani otoka.

Program akcije je sljedeći:

8.00 – okupljanje ronilaca u Ronilačkom centru Blue Planet (samo scuba ronioci)

8.30 – gliseri s roniocima kreću isped Hotela Dubrovnik Palace

9.00 – okupljanje i dogovor ronilaca, vatrogasaca, članova ekoloških udruga, udruga mladih i zaposlenika Rezervata Lokrum u uvali Portoč

9.30 – 10.00 – gliser je na raspologanju za prijevoz sudionika akcije iz gradske luke

10.00 – ronioci diljem Hrvatske istovremeno skaču u vodu i akcija čišćenja započinje

10.00 – 13.00 – vađenje krupnog i sitnog otpada

13.00 – 13.30 – intervju s gradonačelnikom, roniocima, slikanje s novinarima i izvađenim otpadom

14.00 – druženje, hrana i piće

Svi scuba ronioci koji sudjeluju u eko akciji imaju besplatnu ronilačku opremu i prijevoz od Ronilačkog centra Blue Planet do otoka Lokrum.

Za sudjelovanje u ronilačkoj ekipi potrebno se javiti na telefonski broj Ronilačkog centra Blue Planet 091 899 0973 do petka, 10.5. 2013., do 14.00 sati.

Podizbornik

Naši certifikati

 
Klikom za nastavak korištenja ove stranice ili klikom na gumb "Slažem se" pristajete na naše korištenje kolačića. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje.
Slažem se