Što posjetiti

 

Dubrovnik nudi pregršt mogućnosti za posjetitelje - od Staroga grada opasanog srednjovjekovnim zidinama i blaga koje čuva do živog noćnog života. Tu možete pronaći mirno mjesto na suncu nakon što ste plesali cijelu noć. Ukratko, Dubrovnik ima sve što je potrebno. Evo nekoliko prijedloga:

Dubrovačka žičara – skoknite do brda Srđ nad dubrovačkim Starim gradom i uživajte u panoramskom pogledu na grad. U samo tri minute žičara će vas odvesti poviše grada gdje ćete moći napraviti fotografije koje će trajati cijeli život.

Otok Lokrum – dubrovačka zelena oaza i utočište mira i prirodne ljepote. Kratka vožnja brodom od luke Staroga grada i naći ćete se u borovoj šumi okruženi mediteranskom florom i faunom.

Prošetajte gradskim zidinama – svjetski poznate zidine sa svojih 1,9 kilometara duljine okružuju cijelu staru gradsku jezgru Dubrovnika. Budući da na njima nema puno hladovine, najbolje je izbjeći hodanje po zidinama sredinom dana u ljetnim mjesecima. Sa zidina ćete dobiti neponovljiv pogled na stare krovove boje terakote i kristalno čisto Jadransko more. Dubrovačke zidine najpoznatija su hrvatska atrakcija i nešto što morate posjetiti.

Posjetite Mljet – nacionalni park i otok na otoku. Priroda je na ovome tipičnom jadranskom otoku jednostavno očaravajuća. Trajektom iz gradske luke za sat vremena stižete u mjesto na kojemu je vrijeme prestalo teći. Provedite jedan dan na Mljetu i zaboravite gužvu i strku suvremenog načina života.

Dubrovnik nije samo ronilački centar!

Klikom za nastavak korištenja ove stranice ili klikom na gumb "Slažem se" pristajete na naše korištenje kolačića. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje.
Slažem se